Wie ben ik?

Hoe het begon?

Ik ben met het trainen van honden gestart toen ik mijn eerste asielhond Theo had geadopteerd. Sindsdien had ik de trainingsmicrobe te pakken en ben ik naast gehoorzaamheid ook agility beginnen volgen. 

Omdat een passie moeilijk te controleren is, zijn we zelf ook les beginnen geven. Eerst de opleiding instructeur gehoorzaamheid gevolgd bij de KKUSH en deze met succes afgerond. Natuurlijk kon de agility dan niet achter blijven en werd ik na x aantal jaar zelfs hoofdinstructeur. 

Wie ben ik?

Mijn naam is Renée Timmerman.

Al sinds mijn 13de ben ik in de hondensport gerold. Gestart met gehoorzaamheid en zo doorgegroeid naar agility. Mijn passie voor honden was er en ik wou er graag in verder gaan. Zo ben ik agro- en biotechnologie, afstudeerrichting dierenzorg gaan volgen. Ondertussen zijn we al een tijdje afgestudeerd met grote onderscheiding.
Onder het motto: 'Je bent nooit te oud om te leren', volg ik nu nog een vervolgopleiding om mensen beter te kunnen begeleiden in de fitness. Daarnaast woon ik frequent lezingen en workshops bij om jullie zo goed mogelijk te kunnen helpen/ondersteunen.


Mijn honden

Jive - 4 maanden

Jive is onze 1ste Mechelse herder. Jive is in onze roedel gekomen omdat ik heel graag dit ras en hun uitdagingen wou verkennen. En laten we zeggen; een uitdaging is hij zeker! Maar zo een heerlijk hondje!

Jive zijn volle naam is: Warrior Quick Jive of Simply Divine


Niké - 1 jaar

Niké is het pupje dat we hebben gehouden uit ons eigen nestje van Lupa en Luxx. Niké heeft niet alleen haar looks mee, maar ook haar hoge werkdrift en will to please zijn heel hard aanwezig! Doch is Niké een heel gevoelig hondje die niet gepusht mag worden in haar werk. 

Niké haar volledige naam is: Sweet Devine Veni Vidi Vici

Lupa - 4 jaar

Lupa is onze eerste border collie. Lupa ofwel Handsome working Sunbeam of the Freehills Lupa komt van een geweldige fokker. De socialisatie die ze daar gekregen heeft was gewoonweg super! Dat heeft ons een pak werk bespaard in het leren omgaan met en negeren van prikkels. 

Lupa heeft haar TAP behaald en loopt wedstrijden in graad 2 met mijn vriend Brecht als handler. Haar enorme werklust en zijn loopvermogen maken van hen een topcombinatie! 

Ivy - 6 jaar

Mitch is de vader van Ivy. Ivy haar mama is een zeer actieve fox die ook actief is in de gehoorzaamheid en agility (met daarbij horende brevetten). Ivy werkt op de trainingen heel goed, maar heeft het moeilijk om prikkels te verwerken. Met haar zullen we dus geen wedstrijden doen. 

Ivy heeft wel haar beide brevetten met glans behaald! 

Mitch - 8 jaar

Na Theo ben ik op zoek gegaan naar een actiever ras die ideaal zou zijn voor de agility sport. Na wat opzoekwerk ben ik terechtgekomen bij de Boerenfox. Een zeer intelligent en actief ras met de nodige koppigheid van een Terriër. 

Mitch heeft hetzelfde gehoorzaamheidsbrevet behaald als Theo maar daarnaast ook zijn TAP, wat het brevet voor agility is. 
Met Mitch heb ik mijn eerste wedstrijden gelopen. Hij zit nu in graad 2, maar door zijn blessure en het feit dat hij een nipte large hond was, hebben we besloten geen wedstrijden meer te lopen met hem.

Mitch heeft in zijn korte sportcarrière een blessure opgelopen aan een spier in zijn achterpoot. Hierdoor ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met fitness voor honden. Een microbe die sindsdien mijn lichaam nooit meer heeft verlaten! 

Theo - op 15-jarige leeftijd overleden

Theo een labrador kruising, is op 3-jarige leeftijd geadopteerd uit het asiel. Al snel gingen Theo en ik trainen op een hondenschool. In het begin enkel gehoorzaamheid, maar later ook agility. Hij heeft mijn passie voor hondentraining & agility doen aanwakkeren.

Met Theo heb ik het brevet gehoorzaamheid behaald, waarmee we konden deelnemen aan wedstrijden. Ook hebben we heel veel prijzen gelopen in de agility club competities.
.

Deze foto's zijn genomen door Luki photography (behalve deze van Theo). Indien je meer info wenst kijk dan zeker eens op haar facebookpagina!