Fitness voor honden

Waarom?

De hond is een topatleet. Dit kan men afleiden aan hun anatomische en fysiologische bouw. Tijdens sommige sporten/activiteiten worden er dingen van hen verwacht die zeer belastend zijn. Hierdoor ontstaan er steeds meer blessures. Om deze blessures te voorkomen kan men werken aan een versterkte core en een verhoogde balans en proprioceptie. Fitness en conditie training is enorm leuk voor iedere hond. Het neemt tevens een belangrijke plaats in in het trainingsprogramma van sporthonden en in revalidatie trajecten. 

Voor wie?

Hoe een fitnessles eruit ziet is afhankelijk van het trainingsdoel. Alle fitnesslessen zijn leuk en functioneel. Alle honden, zowel de sport-, revaliderende- als huishonden baten bij fitness. Een hond moet in zijn dagelijkse leven zowel fysiek als mentaal voldaan zijn. Fitness heeft het allebei, zowel mentale als fysieke uitdagingen! Het leidt niet alleen tot een sterker lichaam dat minder blessuregevoelig is, maar ook tot een gezonde geest in dat gezonde lichaam. Indien je hond toch een blessure heeft opgelopen heeft fitness een heel belangrijke plaats tijdens het revalidatietraject. Indien je hond revaliderende is, wordt er in samenspraak met de dierenarts of fysiotherapeut een programma opgesteld.

Fitpaws producten

Bij ons kan u terecht voor het kopen van uw eigen fitnesstoestellen. Fitpaws staat voor fitness materiaal van hoge kwaliteit, specifiek ontwikkeld voor kracht, balans, co√∂rdinatie en body awareness training van honden. Het wordt wereldwijd gebruikt door professionals tijdens de conditie en revalidatie training van honden. 

https://fitpawsusa.com 


Wij hebben altijd Fitpaws producten op voorraad. Indien we jouw gewenst product niet hebben liggen, kan dit worden bijbesteld. Het bestellen van Fitpaws producten kan via mail of tijdens een training.