Inschrijven voor groepslessen, zie hieronder!

Wat?

Agility is een hondensport waarbij de hond zo snel mogelijk een parcours loopt zonder fouten te maken. Hierin heeft de geleider/baas een heel belangrijke rol. Agility is dan ook een teamsport waarbij hond en geleider samenwerken om een goed resultaat neer te zetten. Als je een leuke, sportieve hobby zoekt waarbij jij en je hond zich eens goed kunnen laten gaan, dan ben je bij agility aan het juiste adres. 

Mijn ervaring

Ikzelf ben op mijn 15de begonnen met het beoefenen van deze sport was gedurende 4 jaar hoofdinstructeur. Tijdens deze periode heb ik alle lessen (starters-tussengroep-gevorderden)  op de hondenschool zelf gegeven waardoor ik ervaring heb met beginnende en gevorderde honden. Een tijdje geleden zijn we verhuisd en waardoor we nu enkel nog zelf trainen met onze honden. 

Momenteel spelen zowel ik als mijn vriend Brecht actief agility wedstrijden in de kkush. Ook volgen wij veel privé trainingen en seminaries om up-to-date te blijven.

Zin in een training?

Bij Dog dynamics werken we altijd volgens de positieve leermethode, dit trekt zich ook door naar de agility. Wij geloven erin dat honden meer en sneller leren door ze te belonen en te stimuleren met speeltjes en snoep. 

Voor wie?

Bij ons zijn alle honden welkom, zowel kruisingen als honden met stamboom. Van border collies tot staffords en boerenfoxen, echt elk ras is welkom! 

Wij hechten enorm veel belang aan zelfstandig werken van de hond. Zodat jullie runs vlotter en sneller kunnen verlopen. 

Wat moet je hond kunnen?

Aangezien de hond los een parcours moet lopen is het van belang dat je hond los kan werken. De basis gehoorzaamheid is ook een must, aangezien de hond (los) verschillende basishoudingen moet aannemen. Indien je hond de basisbevelen zoals zit, blijf, enz. nog niet kent, raden we aan om eerst een paar gehoorzaamheidslessen te volgen.

Groepstrainingen

Er worden naast privélessen ook groepslessen gegeven. Deze lessen worden georganiseerd op een afgesproken moment, dit is wekelijks vaak op een ander moment. Een datum wordt meestal besproken na de les en dan ingeboekt.

Indien je niet komt trainen op het afgesproken moment, wordt je les ook niet bewaard voor een volgende keer. Het is je eigen verantwoordelijkheid om te komen. De groepjes zijn zeer klein (max. 3 honden), zodat iedereen zo veel mogelijk aan de beurt komt. 

Er zijn 3 reeksen waaraan je kan deelnemen (dit zijn richtlijnen, wij kijken naar het niveau vd hond):

1) Pre-agility

De pre-agility is voor honden of pups (10 maanden) die nog geen basis hebben in de agility. Hier wordt gestart met het aanleren van de toestellen, techniek, sturen, verbaal werken en correct belonen. In deze reeks start je dus van 0. 

2) Aanleren toestellen

Deze honden hebben reeds een basis in de agility. Basisbevelen zoals 'vooruit', 'tunnel', 'rond', enzovoort moeten gekend zijn. De hond moet zelfstandig sprongen durven nemen en deels te sturen zijn.

3) Gevorderden

Honden die alle bevelen zoals 'rond', 'tight/away', 'vooruit', ... kennen en alle toestellen vlot beheersen mogen hieraan deelnemen. Dit zijn dus honden die klaar zijn om aan wedstrijden te beginnen en/of om hun TAP te behalen. Hier gaan we trainen op verbaal werken, moeilijke weave ingangen, negeren van toestellen, enzovoort.

Zin in een van deze cursussen? Schrijf je hieronder dan zeker in!

Zin in een privé training? Schrijf je dan in via de knop:

ONLINE INSCHRIJVEN VOOR GROEPSLESSEN

Selecteer hieronder het moment waarop je graag zou komen trainen. Dit kan in de week (avond) of in het weekend. Zo krijgen we een beeld van wie wanneer zou willen komen. Wij bevestigen uw deelname per e-mail.