Puppy- en basic training

Niet enkel voor pups!

Je hond is jouw trouwe compagnon die overal mee naartoe gaat en die iedere dag een glimlach op je gezicht tovert. Toch zijn er enkele dingen waar jij niet zo tevreden over bent tijdens de dagdagelijkse activiteiten met jouw vriend. Overmatig blaffen, opspringen, uitbreken, niet sociaal naar andere honden enzovoort.

Vaak is de basis van deze problemen een hond die niet voldaan is. Men voldoet meestal in de fysieke activiteit van de hond door veel te gaan wandelen en te spelen. Wat men echter vaak vergeet is dat een hond ook mentaal moe moet gemaakt worden. Veel van deze 'ambetante' gedragingen zullen al snel verdwijnen door een hond aan het werk te zetten met gehoorzaamheidsoefeningen.
Naast het mentaal moe maken van de hond wordt de band tussen hond en baas versterkt waardoor je hond meer interactie met jou zal zoeken in dagdagelijkse activiteiten. 


Heb je (binnenkort)een pup?

Joepie! Het is zover! Je nieuwe, lieve kleine vriend komt bij jullie wonen!

Maar een pup vraagt meer dan alleen liefde geven. Het is planning, grenzen bieden, op ontdekking gaan en leren luisteren naar wat je hond nodig heeft of juist niet nodig heeft. Het is een balans zoeken naar wat voor jullie werkt. Niet iedere persoon is hetzelfde en dat geldt ook voor honden. 

Honden moeten fysiek en mentaal voldaan worden in hun behoeftes, dit is belangrijk zodat 'probleemgedrag' niet tot uiting komt. Een pup kan echter nog niet voldaan worden in zijn fysieke behoeftes door het uitgroeien van gewrichten, botten enzovoort. Hierbij is het dus van extra belang dat je pup mentaal gestimuleerd wordt. 

In onze trainingen werken wij met behulp van positieve trainingsmethoden aan zelfbeheersing, focus, prikkelgewenning, rust en basis gehoorzaamheidskills (blijven, apporteren, wandelen aan de lijn, etc.). Daarnaast vormt shaping en body & balance ook een heel groot deel van deze cursus. Het is namelijk van belang dat je hond leert nadenken en weet hoe hij zijn lichaam kan gebruiken (denk maar aan trappen lopen, in de auto springen, etc).

Onze lessen zijn dus niet enkel geschikt voor puppy's, maar zeker ook voor geadopteerde of (jong)volwassen honden!

Wij bieden groepslessen of individuele trainingen aan. De groepslessen gaan door in een 12-delige reeks. De individuele trainingen worden per 30min ingeboekt.


Groepslessen

Bij pups, maar ook bij volwassen honden stimuleren we het nemen van groepslessen. Dit om de honden te socialiseren en te leren omgaan met allerhande afleidingen. Wij werken in kleine groepjes, max. 3 honden, waardoor uw hond gemakkelijker zijn concentratie kan houden en minder snel is afgeleid. Wij voorzien ook genoeg afbakeningen waarachter uw hond even een time-out kan nemen als hij het nog wat moeilijk heeft met de verschillende prikkels.

Het belang van puppy-/basic training in groep is dat je hond gesocialiseerd wordt met andere honden en terwijl toch zijn focus leert houden op jou. Zo leert je hond omgaan met prikkels die hem in het dagelijkse leven te wachten staan, zoals lopen door drukke straten etc.

                                                                                                                                                      .

In deze lessenreeks wordt er een basis gehoorzaamheid aangeleerd op de positieve manier (clickerwoord), maar wordt er ook een mix van leuke activiteiten doorheen gemengd! Excursies op straat, hersenspelletjes en balance & body werk worden verdeeld over de lessen. 

Heeft u zin om uw hond op een leuke manier het trainen aan te leren en zo een zeer goede band te kweken met uw nieuwe vriend? Dan bent u meer dan welkom!

Lessen gaan door op een moment naar keuze, dit wordt aangepast aan jouw agenda.  

De groepslessenreeks omvat 12 lessen en kost 240€. Inschrijven voor zo een lessenreeks kan hieronder.
Individuele sessies kunnen aan 20€/30min worden ingeboekt in onze online agenda.

Online inschrijven voor de puppylessen, doe je hier!